Information

Tre veteranhjem på vej til danske soldater

17:55 | 5. maj 2010
Danske soldater får nu veteranhjem i Aalborg, Fredericia og Frederiksberg. De skal ifølge forsvarsministeren være mødesteder både for de berigede og de sårede.
Kortdata ©2010 Europa Technologies, Tele Atlas - Vilkår for anvendelseDanske soldater får nu tre faste veteranhjem, hvor de kan mødes under uformelle forhold og dyrke soldatervenskabet efter hjemkomsten til Danmark.

De tre danske veteranhjem er på vej i Aalborg, Fredericia og Frederiksberg Kommuner. Det sker i et samarbejde mellem Danske Soldater og Marineforeninger og Forsvarsministeriet med økonomisk støtte fra fonden Realdania.

Folketinget vedtog med forsvarsforliget sidste år at igangsætte en veteranpolitik. Etableringen af de tre veteranhjem bliver en del af indsatsen som supplement til andre tiltag.

De nye veteranhjem etableres af en nystiftet fond, der skal varetage bygninger og drift. Veteranhjemmene indrettes i etablerede bygninger uden for forsvarets områder og sættes i stand til formålet.

Hjemmene skal drives som tre selvejende institutioner med et fundament af frivillige, der kan sikre, at veteranhjemmene bliver et åbent tilbud døgnet rundt.

Hjemmene vil tilbyde socialt samvær, praktisk hjælp og vejledning. De vil samtidig kunne fungere som kortvarigt aflastningshjem for såvel veteraner som pårørende.

Istandsættelsen af bygningerne finansieres af Realdania med 4,6 millioner kroner. Driften finansieres med 7,5 millioner kroner over fem år af Forsvarsministeriet som en del af forsvarsforliget de næste fire år.

- Jeg lægger stor vægt på, at de udsendte soldater, veteranerne og deres familier anerkendes og støttes på bedst mulige vis. For mig er det vigtigt, at veteranhjemmene vil kunne rumme både de mange soldater, der kommer mere berigede hjem, og de soldater, der kommer hjem med sår på sjæl eller legeme, siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) i en kommentar.

/ritzau/​

Kontakt Fonden​

Telefon:​ 51 21 23 24

Kontakt København​​

Telefon: 40 40 11 96

Kontakt Trekantsområdet​

Telefon: 24 87 91 21

Kontakt Midtjylland​

Telefon: 20 14 99 05

Kontakt Odense​

Telefon: 51 72 73 32

Kontakt Aalborg​

Telefon: 28 55 01 22