Klik her for at komme til forsiden
 
StartsideTrekantsområdet
AktiviteterNyhederFind vejRegler for hjemmetForumKalenderSponsorerStøt ØkonomiskStøt med arbejdskraftGalleriNyhedsbrev TrekantsområdetTrekantområdets shelter.
København
Bliv støttemedlemVeteranhjem KøbenhavnKontaktFind vejAktiviteter
Positive tiltag til VHKReferat fra Generalforsamling 24. april 2016Generalforsamling 2016Skib for veteranerReferat fra Ekstraordinær Generalforsamling 16/11-15Para foredrag ved Nicklas BjaalandMortens Aften 2015Skovtur - 21. november 2015Store klippe/klister/bagedag - Lørdag d. 5 dec.Juleaften på VHKBillard turneringIdrætsaktiviteterArkiv
Set og sket 2014Aktiviteter 2013
JulegudstjenesteLille Juleaften kun for veteranerInvitation til JulestueKom og prøv kræfter med
verdens højeste indendørs
High Roping bane!
INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆR
GENERALFORSAMLING
Mortens aftenBesøg fra veteranhaven i Slagelse.Planlægning af julestue.Kom boksestævne i VordingborgHusmøde den 7 feb 2013superbowlBOKSE &crossfit TRÆNINGBiograf billeterVeteran GoKart arrangementFisketur 7 marts 2013Generalforsamling 2013Mountainbike i HareskovenOrdinær generalforsamling:HusmødeBokseaftenStatens Museum for KunstHusmøde 17 juni 2013Sct. Hans fest Ecco Walkathon i Slagelse d. 29. juniFisketur på Øresund 27 juli 2013Overlevelse/oplevelsestur til SverigeDHL stafetten 2013DHL 2013Ecco Walkathon i Slagelse d. 25. august 2013Kom til Kulturnat fredag d. 11. Oktober og oplev KøbenhavnBrugermøde 30/10/13 kl 1915VHK BADASS
Set og sket 2013Aktiviteter 2012Aktiviteter 2014
Nyt fra forsvaretGalleriStøt som frivilligSponsorer
AalborgMidtjyllandOdenseOm FondenVærtskemaÅrsrapporterSommerlejer Frydenborg 2016

Veteranhjem København

 

 

VHKV er støtteforeningen, hvor medlemmerne hvert år på generalforsamlingen vælger bestyrelsen, der har ansvaret for Veteranhjem København. I de indledende regler i vedtægterne kan man bla. læse :

 

Formål

§ 2. stk. 1. Foreningens formål er at danne den organisatoriske ramme for at vælge en bestyrelse, som skal drive Veteranhjem København, med ansvar for alle aspekter, forbundet med drift af Veteranhjemmet.

§ 2. Stk. 2.  Endvidere er foreningens formål at:

  • Virke som samlingspunkt for organisationer, foreninger og enkeltpersoner, der støtter ideen bag veteranhjemmet og vil bidrage til, at veteraner, udsendte og deres pårørende får opbakning og anerkendelse.
  • Udgøre den organisatoriske ramme for rekruttering af frivillige hjælpere, der skal varetage betjening af veteranhjemmets gæster og husets drift i dagligdagen.
  • Udbrede kendskabet til veteranhjem og ideerne bag.
  • Arbejde for, at Veteranhjemmet i København bliver et kendt og agtet sted.


Stk. 3.  Veteranhjem København skal være et uformelt mødested for alle veteraner, som har været udsendt af Folketinget i international tjeneste. Der skal lægges vægt på løbende at udvikle de bedst mulige fysiske rammer for ro, hygge, kammeratstøtte, fortsat kammeratskab og sammenhold for veteranerne og deres pårørende, således at disse målgruppers særlige ønsker og behov kan opfyldes bedst muligt. ”
(citat slut)
 
Det skal understreges, at Veteranhjemmene er for alle Veteraner og deres pårørende, og at man ikke behøver at være medlem for at bruge veteranhjemmene. Medlemskontingentet til VHKV går dog direkte til de daglige indkøb, arrangementer, og andet i den løbende drift af veteranhjemmet.


Jamen, betaler Staten da ikke udgifterne ?

 

Staten betaler for El, vand, varme samt en del af huslejen. Forsvarsforligs-partierne har dog bestemt, at resten af alle udgifterne, dels skal betales af brugerne af veteranhjemmene selv, og dels skal skaffes gennem private bidrag. Veteranhjem København er oprettet på totalt frivillig basis, af ulønnet arbejdskraft, og driften skal også fortsættes på denne måde.
 
Med andre ord skal pengene til at indkøbe alt fra kaffe, te, kager, fødevarer o.l. til spil, blade, aviser, telefon osv. osv., alt sammen skaffes gennem helt private og velvillige støttekroner fra personer, virksomheder, fonde, foreninger mv.
 
Fx. betaler Remmenfonden  ca. 1/3 af lejeudgiften. Den nødvendige ombygning af huset blev betalt af Fonden RealDania, mens Simon Spies Fonden donerede det handicap-egnede køkken, og Frederiksberg Fonden i 2012 delvist har betalt for isolering af taget på bygningen.
           
Derfor har Veteranhjem København også brug for dit bidrag – enten som medlem eller ved andre donationer mv. – eller som frivillig.  Klik videre i venstre side, for at se, hvordan du bedst kan støtte.