Klik her for at komme til forsiden
 
StartsideTrekantsområdet
AktiviteterNyhederFind vejRegler for hjemmetForumKalenderSponsorerStøt ØkonomiskStøt med arbejdskraftGalleriNyhedsbrev TrekantsområdetTrekantområdets shelter.
København
Bliv støttemedlemVeteranhjem KøbenhavnKontaktFind vejAktiviteter
Positive tiltag til VHKReferat fra Generalforsamling 24. april 2016Generalforsamling 2016Skib for veteranerReferat fra Ekstraordinær Generalforsamling 16/11-15Para foredrag ved Nicklas BjaalandMortens Aften 2015Skovtur - 21. november 2015Store klippe/klister/bagedag - Lørdag d. 5 dec.Juleaften på VHKBillard turneringIdrætsaktiviteterArkiv
Set og sket 2014Aktiviteter 2013
JulegudstjenesteLille Juleaften kun for veteranerInvitation til JulestueKom og prøv kræfter med
verdens højeste indendørs
High Roping bane!
INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆR
GENERALFORSAMLING
Mortens aftenBesøg fra veteranhaven i Slagelse.Planlægning af julestue.Kom boksestævne i VordingborgHusmøde den 7 feb 2013superbowlBOKSE &crossfit TRÆNINGBiograf billeterVeteran GoKart arrangementFisketur 7 marts 2013Generalforsamling 2013Mountainbike i HareskovenOrdinær generalforsamling:HusmødeBokseaftenStatens Museum for KunstHusmøde 17 juni 2013Sct. Hans fest Ecco Walkathon i Slagelse d. 29. juniFisketur på Øresund 27 juli 2013Overlevelse/oplevelsestur til SverigeDHL stafetten 2013DHL 2013Ecco Walkathon i Slagelse d. 25. august 2013Kom til Kulturnat fredag d. 11. Oktober og oplev KøbenhavnBrugermøde 30/10/13 kl 1915VHK BADASS
Set og sket 2013Aktiviteter 2012Aktiviteter 2014
Nyt fra forsvaretGalleriStøt som frivilligSponsorer
AalborgMidtjyllandOdenseOm FondenVærtskemaÅrsrapporterSommerlejer Frydenborg 2016Frivillige værter til Veteranhjem København: 


Hvad er Veteranhjem København:

Veteranhjem København er et uformelt samlingssted – et fristed - hvor alle der har været udsendt i international tjeneste, uforstyrret kan mødes og være sammen med andre veteraner, - fx. fra sin gruppe, sit kompagni mv. eller fra andre missioner. Et sted, hvor de kan hygge sig og dele deres oplevelser med ligesindet.


Det hedder udelukkende et ”hjem” for at holde fokus på, at huset hele tiden skal udvikles til et så hyggeligt, hjemligt, trygt og rart sted som muligt.


Veteranhjem København drives af den daglige leder, samt frivillige værter. Værterne sørger for, at der er åbent døgnets 24 timer hele året rundt.. Det giver hele tiden et stort behov for nye frivillige og engagerede personer, som kan byde gæsterne inden for.


Der er ikke tale om et behandlingstilbud, og det er derfor hverken amatørpsykologer eller terapeuter, vi søger med mindre at man kan se sig selv i rollen som almindelig frivillig og ikke behandler. Det er derimod folk, der vil engagere sig personligt i at skabe en god og hyggelig atmosfære på veteranhjemmet.


Vi ønsker både frivillige værter, der har relation til militæret og dem som ikke kender til området. På den måde får vi et alsidigt og nuanceret team af værter. Hvorfor skal du blive frivillig vært?

Du skal vælge at blive frivillig, fordi du har lyst til at give noget igen og være noget for andre. At være frivillig er yderst givende og du får et indblik i et stærkt kammeratskab og sammenhold blandt veteranerne.


Hvordan er du frivillig vært på Veteranhjem København?

Det absolut vigtigste for en frivillig vært er, at have gode menneskelige egenskaber, især når det drejer sig om at lytte. Det kan sommetider være en fordel, at værten selv har haft internationale missioner tæt inde på livet, men det er ikke noget krav. 


Empati

Som frivillig skal du have forståelse for veteranernes situation, meninger og holdninger. Du skal ikke nødvendigvis være enig med dem, men forholde dig neutralt til dem.


God til at holde tingene adskilt

Hjemmet er ikke et sted, hvor man "læsser" sit eget privatliv af. Det holder man for sig selv, af respekt for veteranerne. Du skal forholde dig objektivt/neutralt til veteraner, veteranhjemmet, kommentarer, holdninger m.m. Er du i tvivl, så kontakt den daglige leder.


God til at lytte

Du skal være god til at lytte og give plads. Du skal ikke komme med problemløsning, bare lytte. Du må ikke se det som en mulighed for, at dele ud af dine egne problemer/udfordringer i dit privatliv. Det er derfor vigtigt, at du holder dit privatliv adskilt fra dit arbejde på Veteranhjemmet. Du er her for at skabe hygge og god stemning


Situationsfornemmelse

Veteranerne er ofte gode til selv at løse en konflikt eller få lukket en diskussion. Det er vigtigt, at du er indstillet på at blande dig, hvis det bliver nødvendigt. Vurder om din indblanding i en diskussion/konflikt er nødvendig. Vurder hvornår og hvordan du ytre dig. Er du den mindste smule i tvivl om hvordan du skal forholde i en given situation eller føler du dig utryg, så kontakt straks den daglige leder.


Være rummende

Som frivillig, skal du være indstillet på bare at være tilstedet og lytte, samt være med til at skabe/bibeholde en god stemning på Veteranhjemmet. Tonen kan til tider være præget af "garage humor" og det skal du kunne håndtere og acceptere. Her bliver en skovl kaldt for en skovl. Det er først og fremmest veteranernes hjem.Til dig som vært:

Inden du starter som vært, indkaldes du til en samtale, hvor det vurderes om du passer ind til hjemmets behov nu og her. Nye værter vil i begyndelsen følge rutinerede frivillige et stykke tid, indtil de selv er rustet til at tage vagter alene.

Det er et krav til frivillige værter, at de skal tage minimum 12 timer fordelt på 3 måneder, efter eget valg. Dette er et krav for at kunne forblive frivillig på Veteranhjemmet.


Vi bestræber os på, at "klæde" værterne ordentligt på, så man ved hvordan man skal håndtere visse situationer på Veteranhjemmet.


Vi vægter højt, at værterne trives og har tæt dialog med ledelsen. 


Husk, at du som frivillig vært har tavshedspligt.
Udfyld rubrikkerne nedenfor, hvis du gerne vil være frivillig. Vi vil vende tilbage til dig snarest muligt.

Navn:  *
Efternavn:  *
Tlf. nr.:  *
E-mail:  *
Har været udsendt? Ja  Nej  *
Hvis ja, hvilke missioner