Klik her for at komme til forsiden
StartsideTrekantsområdet
AktiviteterNyhederFind vejRegler for hjemmetForumKalenderSponsorerStøt ØkonomiskStøt med arbejdskraftGalleriNyhedsbrev TrekantsområdetTrekantområdets shelter.
København
Bliv støttemedlemVeteranhjem KøbenhavnKontaktFind vejAktiviteter
Positive tiltag til VHKReferat fra Generalforsamling 24. april 2016Generalforsamling 2016Skib for veteranerReferat fra Ekstraordinær Generalforsamling 16/11-15Para foredrag ved Nicklas BjaalandMortens Aften 2015Skovtur - 21. november 2015Store klippe/klister/bagedag - Lørdag d. 5 dec.Juleaften på VHKBillard turneringIdrætsaktiviteterArkiv
Set og sket 2014Aktiviteter 2013
JulegudstjenesteLille Juleaften kun for veteranerInvitation til JulestueKom og prøv kræfter med
verdens højeste indendørs
High Roping bane!
INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆR
GENERALFORSAMLING
Mortens aftenBesøg fra veteranhaven i Slagelse.Planlægning af julestue.Kom boksestævne i VordingborgHusmøde den 7 feb 2013superbowlBOKSE &crossfit TRÆNINGBiograf billeterVeteran GoKart arrangementFisketur 7 marts 2013Generalforsamling 2013Mountainbike i HareskovenOrdinær generalforsamling:HusmødeBokseaftenStatens Museum for KunstHusmøde 17 juni 2013Sct. Hans fest Ecco Walkathon i Slagelse d. 29. juniFisketur på Øresund 27 juli 2013Overlevelse/oplevelsestur til SverigeDHL stafetten 2013DHL 2013Ecco Walkathon i Slagelse d. 25. august 2013Kom til Kulturnat fredag d. 11. Oktober og oplev KøbenhavnBrugermøde 30/10/13 kl 1915VHK BADASS
Set og sket 2013Aktiviteter 2012Aktiviteter 2014
Nyt fra forsvaretGalleriStøt som frivilligSponsorer
AalborgMidtjyllandOdenseOm FondenVærtskemaÅrsrapporterSommerlejer Frydenborg 2016

Udmelding vedr. Forsvarets Medalje for Sårede i Tjeneste

Flere kan få Forsvarets Medalje for Sårede i Tjeneste 
I forbindelse med det store fokus på danske veteraners forhold er muligheden for at få tildelt ”Forsvarets Medalje for Sårede i Tjeneste” udvidet. Den kan nu tildeles personer, der er kommet til skade efter den 1. januar 1948.

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Tidligere kunne medaljen kun tildeles til personer, der var kommet til skade efter den 30. oktober 1996. Cirkulæret vedrørende  medaljen er ændret, og den kan nu tildeles personer, der er kommet til skade efter den 1. januar 1948.  Se cirkulæret her.


Kriterier for indstilling til medaljen

For personer, der var militært eller civilt ansat i Forsvaret, da tilskadekomsten skete, skal følgende fortsat være opfyldt:


Fysisk skadede:

• Skaden skal være sket i en national eller international operation som følge af våbenvirkning, inkl. miner, i kamphandlinger eller terroristvirksomhed.

• Vedkommende skal være ”alvorligere såret”. Det vil sige, at skaden har nødvendiggjort en mere omfattende behandling med indlæggelse på felthospital, et andet hospital eller tilsvarende behandling, der var mulighed for i den pågældende situation. I situationer, hvor konsekvenserne af en sådan skade først erkendes på et senere tidspunkt, kan tildeling af medaljen ske, såfremt Arbejdsskadestyrelsen har anerkendt hændelsen som en arbejdsskade og samtidig har fastsat en mén grad på 5 % eller derover.


Psykiske efterreaktioner:

• En psykisk efterreaktion skal være anerkendt af Arbejdsskadestyrelsen ved tildeling af en mén grad på minimum 5 % som følge af oplevelser i forbindelse med deltagelse i en national eller international operation. 


Indstilling

Indstilling til medaljen sker således:

Medarbejdere som pt. er udsendt fra Forsvaret: Enheden foretager indstillingen.


Tjenstgørende medarbejdere i Danmark: Enheden foretager indstillingen. Er der tvivl om, hvorvidt enheden har kendskab til sagen og iværksætter indstillingen, skal medarbejderen kontakte sin enhed. 


Hjemsendte (tidligere medarbejdere i Forsvaret): Foretager selv indstillingen. Foresatte eller kolleger til den tilskadekomne kan også indstille. Den indstillede skal give samtykke, inden indstilling foretages. 


Yderligere information 

Denne artikel beskriver de overordnede muligheder for tildeling af medaljen. Nærmere oplysninger fremgår af bestemmelsen (Værnsfælles Forsvarskommandos bestemmelse L.406-4) med tilhørende indstillingsskema.


Bestemmelsen beskriver også muligheder for indstilling af andre danskere (uden for Forsvaret) eller udlændinge. 


Vurdering af indstillingen

Medaljen tildeles af Forsvarschefen. Der foretages en grundig sagsbehandling af den enkelte indstilling. Idet den udvidede mulighed for tildeling af medaljen kan give flere indstillinger end normalt, må der påregnes en vis sagsbehandlingstid i den kommende periode.