Aktiviteter

Faste aktiviteter

På Veteranhjem København har vi tradition for at servere pandekager og friskbagt morgenbrød hver onsdag morgen kl. 0830. Kom gerne og hyg med os!

Skovtur og juledag på VHK lørdag d. 25. november 2017

Traditionen tro holder vi juleskovtur med efterfølgende hygge på VHK. Vi mødes klokken 10.00 på hjemmet hvor vi får en kop kaffe og fylder bilerne op med poser, sandwich, sodavand kaffe og varm cacao.

Så kører vi ud mod en endnu ukendt skov for at finde gran, mos og andet til de juledekorationer der skal kreeres når vi kommer tilbage til VHK. Mange tager også med bare for at gå en god tur i skoven med familien. Lige meget hvad bliver det sindssyg hyggeligt. Husk tøj til lejligheden.

Der vil i skoven blive serveret frokost samt en sodavand. Der vil også være varm cacao og kaffe, det kan man fylde sig med løbende.

Når vi kommer tilbage til VHK så kan børnene og de kreative sjæle gå i gang med dekorationerne, mens vi andre hygger med slik, æbleskiver og alkoholfri gløgg.

Det er en super god dag hvor alle får nogle smukke røde kinder og der er de brede smil på læben, for når alt kommer til alt. Hvad er så bedre end en god gåtur i skoven?

Pandekager og curling d. 29. november 2017 - læs mere her.

Foredrag med Lars Møller d. 7. december 2017

Lars Møller har valgt at donere en julegave til veteraner, pårørende og frivillige tilknyttet VHK, i form af et helt særligt foredrag d. 7. december kl. 1900 - 2100.


Foredraget bliver et humoristisk blik på udviklingen i dansk krigs- og konfliktdeltagelse siden starten af 1990'erne, hvor især Lars Møllers beslutninger under Operation Bøllebank ændrede på det danske samfunds, og de danske veteraners opfattelse af vores engagement og rolle.

Lars Møller vil også tale om udviklingen i samfundets opfattelse og behandling af de mange tusinde veteraner, som har været ude på missioner siden starten af 1990'erne. Og mon ikke både nogle politikere, og de verdensfjerne djøf'ere i arbejdsskadestyrelsen får et par sarkastiske kommentarer med på vejen? :)

VHK er vært ved arrangementet, og byder på kaffe og sodavand før foredraget, og i pausen. Både før og efter foredraget er der naturligvis åbent og hyggeligt på VHK.

Da vi også denne gang forventer mange tilhørere har vi booket lokaler på Hærens Officersskole, og vi vil igen streame foredraget live hjem i stuerne til de veteraner, som kan have svært ved at komme ud blandt mange mennesker, i uvante omgivelser. Mere information om dette kommer når vi nærmer os d. 7. december.

Foredrag om Invictus games d. 12. december 2017

VHK inviterer til foredrag om Invictus Games - også kaldet OL for sårede krigsveteraner.

Eric Larsen, som deltog i Invictus Games i 2017, vil give et godt indblik i en verden af sport for veteraner.

Han vil besvare en masse spørgsmål blandt andet:
Hvad er Invictus Games?
Hvordan kommer man i betragtning?
Hvordan foregår det under Invictus Games?

Fortælling igennem video og billeder, og Eric garanterer, at i vil blive ført ind i en helt ny og spændende verden.

Yvonne fra Livlinen takker af d. 19. december 2017

Kære Alle veteraner!!

Del endelig denne begivenhed på alle relevante sider.

Yvonne fra Livlinen trækker sig tilbage og siger tak for kampen. Yvonne er sammen med Lisbeth en af de største hvis ikke den største spiller på veteran området. Yvonne har i sin tid hjulpet utallige veteraner videre og har taget de kampe der skulle tages med kommune sagsbehandlere og andre. Jeg har selv haft Yvonne på mit hold da min verden vaklede og jeg ved der er mange derude der har samme historie.

Der har derfor været et stort behov for veteranernes side til at sige endegyldigt tak for hjælpen.

Kom forbi VHK og giv hende et knus og en krammer. Vi holder brunch og hygge fra klokken 09.00 og Yvonne og Lisbeth vil komme fra klokken 09.30

Yvonne fortjener om nogen at blive sendt godt på pension. Hun har vist at hun kan kæmpe som en soldat, på vejene af de soldater som har kæmpet og set for meget.

Jeg glæder mig meget til denne dag og ved der er mange af jer drenge derude der har behovet for at komme og sige pænt tak for hjælpen gennem alle disse år.

Vel mødt

Militarisering af intimitet: danske veteraners’ oplevelser d. 19 december 2017

Oplæg ved adjunkt Sebastian Mohr, Aarhus Universitet og forskningsassistent Matti Weisdorf, Aarhus Universitet

Soldater kan opleve følelsesmæssige forandringer i forbindelser med deres udsendelser – forandringer, der kan få betydning for relationer til ægtefæller, kærester, børn, familie og venner. I kølvandet på deres udsendelser oplever nogle veteraner endvidere udfordringer i sexliv, hvilket kan være en yderligere belastning for allerede hårdt prøvede relationer og forhold. Med udgangspunkt i interviews med danske veteraner om deres individuelle erfaringer som soldater vil oplægget handle om samspillet mellem militær socialisering og intimitet og give et indblik i, hvordan tætte relationer og veteraners intime og seksuelle liv formes af det at være soldat og af at have været udsendt.

Kontakt Fonden​

Telefon:​ 51 21 23 24

Kontakt København​​

Telefon: 66 11 00 66

Kontakt Trekantsområdet​

Telefon: 24 87 91 21

Kontakt Midtjylland​

Telefon: 20 14 99 05

Kontakt Odense​

Telefon: 51 72 73 32

Kontakt Aalborg​

Telefon: 28 55 01 22